Fortsätt till inneåll
Fri frakt över 399 kr inom Sverige | Snabb leverans 1-3 dagar
Fri frakt över 399 kr | Snabb leverans 1-3 dagar

21 coola posters och tavlor 2022 

I den här artikeln har vi listat coola posters och tavlor som inte alla andra har. Det innebär att du har chans att göra ditt hem unikt istället för att hänga samma konst som alla andra på väggen från någon av de stora inredningskedjorna.

Trendiga posters och tavlor

Om du letar efter nya posters att liva upp dina väggar med och vill hitta något som du troligtvis inte kommer se på nästa middagsbjudning är den här artikeln något för dig!


Här presenterar vi 21 unika och häftiga posters som kommer att utgöra ett uppskattat och omtalat inslag i ditt hem. Dessa posters porträtterar motiv av alla sorter - från coola "mannen på gatan"-snapshots till kärleksfulla illustrationer.


Många av motiven är geografiska och kommer från platser över hela världen. New York, Paris, London och Florens är några exempel. Varje affisch har sin egen distinkta stil och passar perfekt för alla som vill addera lite lyx och personlighet till sina rum. 

Du kan också välja mellan alla våra posters och då bläddra mellan hundratals olika motiv.

Våra 21 coolaste posters 2022

Här kommer topplistan över våra 21 coolaste posters och tavlor för i år. Stilarna på motiven skiljer sig mycket åt men vi känner oss övertygade om att du kan hitta nya häftiga tavlor och posters för ditt hem.

199 kr

1. Studio Atelier poster

Denna trendiga poster går i mjuka, pastellartade färger och visar blommor som sitter i en rostbrun kruka och lekfullt spretar åt olika håll. Detta motiv passar med sitt franska tema in i ett hem där sobra färger är mer regel än undantag. Du kan med fördel placera denna poster i en ekram för att behålla det mjuka intrycket.


199 kr

2. Atelier Fleur poster

Vi fortsätter på det franska temat med "Atelier Fleur". Motivet är rustikt och visar två blomkrukor, en av dem med blommor i, som sitter på vad som kan liknas vid varsitt trappsteg. Färgerna är naturnära och varma. Motivets bakgrund går i en beige ton och passar därför perfekt tillsammans med en valnötsfärgad ram.


199 kr

3. Rustic vase poster

Som namnet antyder bjuder även denna poster på ett rustikt intryck. Med motiv av en duvutsmyckad kruka mot rostbrun bakgrund skänker denna poster även ett härligt lugn till rummet den befinner sig i. Rekommenderas extra varmt till sovrummet!


199 kr

4. Retro abstract poster

Denna poster är ett måste för den som älskar modernismen. Motivet som tar en tillbaka till Bauhaus-eran i de tyska designskolorna är med sin kombination av runda och raka former svårt att slita ögonen från. Färgerna går bland annat i kastanjebrunt och hasselnöt och kan tillsammans med några kuddar i samma färg skapa ett fint intryck i exempelvis sovrum eller vardagsrum.


199 kr

5. Vaso di Fiori poster

Vasio di Fiori är en lite mörkare poster vars motiv är en vas med ett spännande schackrutemönster. Denna poster är perfekt för den som vill skänka rummet lite textur utan att distrahera från helheten. Färgtemat går åt det nedtonade mörkgröna hållet och passar perfekt med motivets rustika stil. Ett fint komplement till sovrumsväggen!


199 kr

6. Suitcases poster

För drygt hundra år sedan började det ack så igenkännbara LV-mönstret dyka upp på kappsäckar och resväskor i Paris. Det kom från en omtalad fransk modeskapare och det råkar vara hans stiliga portföljer som utgör motivet på denna poster. Detta är det första fotomotivet på vår lista och bilden, som är svartvit, ger med sina djupa kontraster ett iögonfallande intryck. En perfekt inredningsdetalj i det stilmedvetna hemmet.


7. LV Lip poster

Om du inte får nog av mönstret i Suitcases poster kan vi varmt rekommendera denna. Motivet går i en behaglig gråskala och ger med sina inslag av färgstänk ett fräckt intryck. Illustrationen föreställer ett par läppar med LV-mönstret mot en gråvit bakgrund. Passar väl i ett rum med gott ljusinsläpp och vittonade väggar.


199 kr

8. White vespa poster

Denna poster bjuder på ännu ett fotomotiv, även den här gången i en härlig svartvit färgton med djupa svärtor. Motivet är av en vit vespa och förmedlar en härlig retrokänsla. Passar väl med en svart ram.


9. Chanel Vuitton Gucci poster

Kaxigare får du leta efter! Detta festliga fotomotiv i färg visar tre kvinnor som med varsitt champagneglas i hand poserar för kameran iförda festliga klänningar. Det verkar dock som att en vandal har varit framme då motivet på sina platser har blivit överstruket med tuschpenna, för att inte nämna de tre välkända varumärkena vars namn är skrivna över stora delar av motivet. Passar utmärkt i det festliga hemmet!


200 kr

10. Botanique poster

Vi återvänder till de varma, mjuka tonerna med postern Botanique. Motivet går att beställa i fyra olika storlekar och porträtterar tre rostbruna rosor som tittar fram ur en olivgrön vas. Här kombineras mjuka former med skarpa linjer och något fläckiga färger. Allt detta tillsammans med den lilla texten "marché aux fleurs" (franska för blomstermarknad) skänker detta motiv en sällsynt dragningskraft och en förmåga att förstärka helheten i de flesta rum.


199 kr

11. Portrait graphique poster

Häftigt motiv med ett illustrerat ansikte skapad av vår egen kreatör Julia M. Gustafsson. Bakgrunden har en lugn, grön sober färg som sedan står i kontrast mot den svarta bakgrund som ansiktet formas i. Genom att hänga motivet på väggen så ersätter du eller förstärker känslan som växter ofta gör i ett hem. Det vill säga du får en härlig grön färg som ofta bryter av mot ännu mer jordnära färger.


199 kr

12. Flower Box poster

Denna ljusa poster livar upp en vägg utan att ta för mycket plats. Det diskreta motivet föreställer en blomlåda fotograferad uppifrån med en samling vackra vita blommor. Färgtonerna går åt det vit-rosa hållet, vilket gör att denna poster definitivt kommer pigga upp de flesta rum den hänger i. Rekommenderas till mat- och vardagsrum!


200 kr

13. Backstage poster

Vad sägs om att ta ett kliv in i modevärlden? Postern "backstage" visar oss vimlet bakom scenen under en modevisning. Motivet är ett svartvitt foto och de breda vita marginalerna ut mot kanten av postern ramar in bilden på ett tilltalande sätt. Denna poster hör hemma i vardagsrummet där den garanterat kommer bli en snackis.


199 kr

14. Reading newspaper New York poster

Julia M. Gustafsson återvänder här med ett motiv från städernas stad - New York. Denna poster porträtterar en man som sitter på en parkbänk någonstans i New York och läser en tidning. Om du tycker att denna beskrivning låter omystisk kan vi lova att fotot inte är det. Detta är nämligen ett verk man måste se med egna ögon. Med sina svartvita toner och sitt kontemporära intryck utgör detta motiv ett perfekt inslag i det trendmedvetna hemmet.


199 kr

15 Saxophone man New York poster

Vi stannar kvar i New York en stund och beundrar detta fantastiska motiv. När en svartvit bild lyckas förmedla värme vet man att man tittar på något annorlunda, och det är utan tvekan fallet för denna poster. Saxophone man New York är ett stående foto av en man som är mitt uppe i att spela saxofon i Central Park. Den som inte har något emot iögonfallande tavlor gör klokt i att inreda med detta motiv.


199 kr

16. Artichoke poster

Med sina mogna och jordnära färger är detta ett motiv som är lika lugnande som det är trendigt. Postern föreställer en kronärtskocka mot en bakgrund av mörkt trä. Då motivet är stående blir denna poster extra enkel att inreda med i köket.


199 kr

17. Louvren Paris poster

Denna poster porträtterar världens främsta konstmuseum Louvren med sin välkända glaspyramid och ståtliga huvudbyggnad. Här möts det moderna och det klassiska i en elegant svartvit bild som med hjälp av sin liggande orientering skänker en känsla av storslagenhet och lyx till det rum den får äran att hänga i.


199 kr

18. Movements poster

Minimalism och brutalism. Detta motiv visar oss den kända grå stentrappan inne på konstmuseet Tate i London. Varken mer eller mindre. Med en slående komposition och en varmgrå färgton är detta ett motiv som är svårt att slita ögonen från. En poster som passar särskilt bra i arbetsrummet och är en garanterad konversationsstartare i vardagsrummet.


199 kr

19. Porsche 911 Carrera RS 27 poster

Detaljrik och attraktiv poster med motiv av en Porsche Carrera i retromodell mot en klassisk Köpenhamnsfasad. Den sobra tegelbyggnaden och den tidlösa vita Porschen gifter sig väl i detta foto medan den grå-beige bakgrunden förstärker helheten. Detta motiv passar givetvis bilälskaren som handen i handsken, men även den som helt enkelt vill skänka ett rum lite extra lyx.


199 kr

20. Le Gallerie Deli Uffizi

Precis som namnet antyder bjuder denna poster på ett motiv från det framstående konstmuseet Galleria degli Uffizi i Florens, Italien. Här ser vi undersidan av ett välvt tak som hålls uppe av fyra romerska kolumner. I bakgrunden syns en ståtlig marmorbyggnad med fina spröjsade fönster. Motivet bjuder på många fina detaljer och fotots lugna grå-beige toner gör att postern passar väl i både vardagsrum och sovrum.


199 kr

21. Santa Maria Del Fiori poster

Vi stannar kvar i Italien och besöker den ack så vackra katedralen Santa Maria Del Fiore som även den ligger i Florens. Här får vi frossa i en kavalkad av italiensk medeltida arkitektur då allt från stora kupoltak till rosettfönster har gjorts framträdande i motivet. De sobra färgerna i motivet gör denna poster till ett perfekt inslag i det stilmedvetna vardagsrummet.


Sammanfattning

Du kan förändra hela hemmets känsla genom att hänga coola posters på väggen. Dessutom är det ett mycket prisvärt alternativ för att uppgradera inredningen i ditt hem. De posters vi har listat i den härt artikeln som de coolaste posters är motiv som vi själva har skapat. Det innebär att du och ditt hem blir unikt jämfört med att hänga upp tavlor från de stora inredningskedjorna. Lycka till med inredningen!