Fortsätt till inneåll
Fri frakt över 399 kr inom Sverige | Snabb leverans 1-3 dagar
Fri frakt över 399 kr | Snabb leverans 1-3 dagar

Tips, mallar och inspiration på tavelväggar

Välkommen till vår sida med tips på tavelväggar. Här nedanför har vi byggt ihop, designat och inrett kompletta väggar fyllda med posters och tavlor för att inspirera dig till att maximera ditt hem. Längre ner i artikeln kan du även ta del av tips för att bygga den perfekta tavelväggen!

Tavelvägg med svartvita posters

"Blooming room"

Trendig tavelvägg

"Female body"

Fotokonst

"Poetry of earth"

Tavelvägg med nordisk fotokonst

"Ocean sunset"

Svartvit fotokonst

"Timeless"

Tavelvägg med fotokonst

"Vacation mode: On"

Hittar du inte rätt inspiration för din tavelvägg?

Inga problem -  du kan enkelt handplocka dina favoriter bland våra hundratals motiv så du får det precis som du vill i ditt hem!

4 enkla tips för dig som ska bygga en tavelvägg

Vardagsrum

1. Möblera ditt rum först

Möblera alltid rummet först. Det ger dig en lättare känsla över hur rummets väggar bör inredas. 

 När det är klart är det dags att välja utformning av tavelväggen.

Posters

2. Utformning av väggen

Nästa steg blir att skapa en plan över hur din tavelvägg ska byggas. 

Ett vanligt tips är att lägga ut ramar, posters eller annat papper på golvet för att kunna skapa en bra överblick 

innan du sätter första spiken i väggen.

Tavlor

3. Färgskala, tema eller stilrent

Steg nummer tre blir att välja temat på din tavelvägg. Är det viktigaste att färgerna matchar med resten av rummet? Eller planerar du ett tema med t.ex. natur, människor eller liknande?

Ramar

4. Ramar eller posterhängare?

Sista steget är att välja om du vill hänga upp dina nya posters och tavlor i ramar eller posterhängare. Du kan även luta inramade posters mot väggen stående på en tavellist.

Tavelvägg mall - här är 6 olika mallar till din nya vägg

Det finns oändligt med idéer, lösningar och mallar för dig som vill bygga en tavelvägg. Ett tips kan vara att tejpa ihop vanliga A4-papper(klipp ut dem i olika storlekar föreställde de olika måtten som finns att välja emellan) eller tidningspapper för att sedan bygga en tavelvägg på golvet tills det känns rätt för dig. När det väl är gjort så kan du börja leta efter motiv till varje tavelstorlek!


Mallarna här nedanför bör mest betraktas som inspiration för dig. Det är enkelt att göra om mallen till din egen genom att lägga till eller ta bort en tavla. Längre ner i artikeln kan du läsa om våra tips för tavelväggar.

Stor tavelvägg
 tavelvägg
Liten tavelvägg
Stor tavelvägg

Tavelvägg inspiration

På t.ex. sociala medier och Pinterest kan du hitta massvis med inspiration om du känner dig osäker på vad du är ute efter. Börja med att se om du kan hitta inspiration till din tavelvägg i form av färgkombinationer, enskilt snygga posters eller olika sätt att hänga dina nya tavlor på. 

Välj sobra färger för ett stilrent & tidslöst intryck i ditt hem

Beige, grått, svart, vitt....vem älskar inte tidlösa och mjuka färger?


Om du är en person som snabbt tröttnar på starka färger och utstickande motiv så rekommenderar vi att du kikar på motiv i dessa färger som håller i längden.


Vår fotograf Julia Gustafsson fokuserar mycket på svartvitt och sobra färger, så om det är något du tror skulle passa dig kika in hennes kollektion här:

Våga blanda motiv i färg tillsammans med svartvita motiv!

Vanligtvis tycker man att det är svårt att veta vad som går ihop eller inte färgmässigt, men våga ta ut i svängarna!Kom ihåg att det inte finns några rätt eller fel i vad du tycker är snyggt - alla har olika smak och tycke!


Likväl som det är snyggt med en stilren svartvitt vägg - så kan en tavelvägg i färg verkligen förnya och höja ett helt rum. Här har vi valt det bästa utav två världar och gjort en blandning!

Skapa en unika & trendig tavelvägg

Vissa väljer att välja posters utifrån vad som passar tillsammans motivmässigt, medans vissa tycker det är viktigast att färgerna går ihop. Sen så finns det en tredje person som varken bryr sig om att färgerna eller motiven ska passa utan bara vill skapa en unik känsla. Vi säger det igen: Det finns inga rätt eller fel!

På bilden har vi plockat ut en tavelvägg för en kund som går i samma nyanser men där motiven inte hör ihop. Men ändå blir det hur snyggt som helst - tycker vi! Våga skapa din unika tavelvägg så som du vill ha den! 


Fundera och utgå ifrån:

  • Vad tilltalar dig motivmässigt? (Djur, växter, abstrakt osv.) 
  • Vilken färgskala föredrar du? 
  • Vad för känsla vill jag att min tavelvägg ska förmedla?

Modernt och minimalistiskt 

Föredrar du modernt och minimalistiskt? Digital drawings har länge varit trendigt men fortsätter att hänga med och är mycket populära i många trendmedvetna hem!


Vi på Paper Town har målat flera härliga digital drawings motiv i stilrena färger - det finns någonting för alla!

Let's go & shop!

Vi hoppas att du känner dig inspirerad och att du har fått mer klarhet i vad du är ute efter till din nya tavelvägg. Nu har du bara det roligaste kvar: Välja ut dina favoritmotiv som ska få förgylla ditt hem! 

Besök vår webshop för att se alla våra posters, tavlor och ramar redan idag. Se även vårt systerbolag Card Store som säljer grattiskort och gratulationskort.

Tips & Trix - Tavelväggar i Vardagsrum vs. Sovrum

Tavelväggar i sovrum

Tavelvägg sovrum - Tips att tänka på

Sovrum ser oftast ut på liknande sätt när det kommer till sina fyra väggar. En vägg har ett fönster, en vägg tas upp av garderober och en vägg av tv och dörr. Det innebär att de flesta hänger sin tavelvägg i sovrummet ovanför sängen. Det innebär generellt en utmaning för de som har en sänggavel då utrymmet blir trångt.


Tips: Tänk på att de flesta gånger passar bättre med en mindre tavelvägg i sovrummet! 


Vi rekommenderar till mindre tavelväggar generellt i sovrummet men utgå givetvis från ditt eget sovrum och dess storlek för att avgöra vad som blir bäst för dig.


Tips: De flesta vill ha sitt sovrum som sin "lugna oas" - om du är en av dem så försök att välja ut harmoniska motiv i nedtonade färger. Se bild för exempel.

Tavelväggar i vardagsrum

Tavelvägg vardagsrum - Tips & Trix

Det finns många olika vägar att ta när du ska skapa din tavelvägg i vardagsrummet. Du kan bygga tavelväggar som hänger i raka linjer eller helt utan riktlinjer - du kan även blanda storlekar eller hänga endast tavlor och posters i samma storlek. 


 Att tänka på: Har du ett vardagsrum med mycket inredningsdetaljer så kan en mindre tavelvägg med t.ex. 2-4 stycken 50x70cm passa bättre än 10 posters i olika storlekar. 


 Oftast är det enklast att möblera rummets golvmöbler först - innan du bestämmer dig för hur din tavelvägg ska se ut. Det ger dig en tydligare överblick över vad som passar bäst in i ditt hem. 


 Att tänka på: Försök att centrera dina tavlor över soffan för att få en så lugn och stilfull känsla som möjligt i rummet. 


 Vardagsrummet är generellt ett av de största rummen i nästan alla hem. Det innebär att du har många roliga valmöjligheter gällande en ny snygg tavelvägg!