Fortsätt till inneåll
Fri frakt över 399 kr inom Sverige | Snabb leverans 1-3 dagar
Fri frakt över 399 kr | Snabb leverans 1-3 dagar

20 trendiga posters och tavlor 2023 

I den här artikeln har vi listat våra trendiga posters och tavlor som säljer bäst just nu. Dessutom har vi gjort det enklare för dig genom att kategorisera varje trend i olika stilar.

Trendiga posters och tavlor

Vackert, rått, luftigt eller raka moderna linjer. Hur vill du ha det i ditt hem? Vilken känsla vill du bygga med våra trendiga posters? Det är enklare och kostar mindre än man kan tro att förändra ett helt rum med hjälp av posterväggar och läckra färgkombinationer - eller sobra motiv om man så önskar. 


Kombinera med inslag av glas eller trä, eller tycker du kanske om det mer industriella som rå metall? Utforska vad du tycker om för att skapa ett unikt och personligt hem!

Våra trendigaste tavlor och posters just nu

Här nedanför listar vi de trendigaste tavlorna i vår butik just nu. Dessa byts ut med jämna mellanrum mot de motiv som är de mest populära bland tidigare kunder.

Sale Off
Studio atelier poster
199 kr
Sale Off
Coffee & newspaper poster
199 kr
Sale Off
Woman with wine glass poster
199 kr
Sale Off
Ateliér no.6 poster
199 kr
Sale Off
Dried flowers poster
199 kr
Sale Off
Bouquet mix poster
199 kr
Sale Off
Rustic vase with flowers poster
199 kr
Sale Off
Dahlia café au lait poster
199 kr
Sale Off
Arance poster
199 kr
Sale Off
Brown flower vase poster
199 kr
Sale Off
Bottle of red wine poster
199 kr
Sale Off
Striped flower vase poster
199 kr
Sale Off
Bicycle & staircase poster
199 kr
Sale Off
Deer on field poster
199 kr
Sale Off
Barcelona door poster
199 kr
Sale Off
Reading newspaper new york poster
199 kr
Sale Off
Le café du coin poster
199 kr
Sale Off
Une journée à la plage poster
199 kr
Sale Off
Kitchen stories no.2 poster
199 kr
Sale Off
Atelièr studio no.4 poster
199 kr

Vad för typ av tavlor och inredning är trendigt just nu?

Just nu är det mycket populärt med sobera färger och minimalistisk inredning. Den stilrena skandinaviska designen är mycket populär och under 2023 kan vi förvänta oss ännu mer av naturnära inslag, men också djärvare och mustigare, mörkare färger.


Världen kan inte få nog av skandinavisk design. De vackra ljusa färgerna i jordnära kulör, naturmaterial och stilrena linjer - otroligt vackert och därför mycket älskad design som aldrig går ur tiden. Tavlor och posters med enkla motiv och jordfärger adderar till det mjuka men spännande intrycket. 


En postervägg kan verkligen förändra ett helt rum och ibland är det kanske bara ett enda motiv som skapar stämningen. För att skapa en spännande kontrast i rummet kan en vas i en utskickande färg eller kuddar med mönster brytas av mot den minimalistiska och stilrena tavelväggen. Skapa även dimensioner genom att leka runt med mörka och ljusa toner och addera olika material så som linne, trä, bomull och metall beroende på vilken känsla du vill skapa i hemmet.


Redan på 50-talet började skandinaviska formgivare med funktionalistisk design, det var vid denna tid när design skulle skapas för alla som skandinavisk design tog sin form. Enkelheten finns kvar än idag och en stor dos miljötänk har adderats i konceptet. Det finns mycket naturnära material som trä, glas, sten och läder. En postervägg som avbildar exempelvis natur och djur i olika former med olika jordnära färger kan bli otroligt vackert och stilrent. Men du kan även inspireras av tavelväggen nedan som presenterar svartvita posters tillsammans med posters i sobra färger.

Fotokonst är alltid trendigt på posters och tavlor

Fotografisk konst är alltid trendigt

Fotografisk konst har varit trendigt i århundraden ända sedan fotograferingen föddes. Varje tidsepok har haft sin typ av metodik och av all fotokonst är den svartvita bilden fortfarande den mest exklusiva och uttrycksfulla. 


Det finns olika framkallningstekniker som framhäver exempelvis blåton i den svartvita bilden, eller - som man ofta ser på äldre bilder - brunton. Man kan också framkalla bilder så att de blir mjuka som ett moln eller vassa och kontrastrika. De mjuka bilderna ser man ofta från fotograferingens begynnelse - idag är det en vacker konstart som blir helt underbar som en postervägg. 


Tänk dig en postervägg med vackra mjuka svartvita och gråtonade motiv. Om du då placerar den hårda metallvasen på bordet framför väggen kan du närapå skapa en 3D-känsla i rummet. Shoppa fotografisk konst och fotokonst här.

Trendiga illustrationer

Illustrationer och line art

Posters med illustrationer är alltid snygga på väggen. Det finns olika sorter men blyertsteckningar och de allra enklaste skisserna, som line art, är oftast de allra snyggaste. Line art är ett samlingsnamn för mycket enkla men skarpa skisser och tekningar. 


Dessa kombineras ofta med abstrakt konst, och tillsammans med line art bildar detta en supersnygg kombination. Om du tittar i vårt breda sortiment kan du se exempel på dessa enkla skisser, ofta i brunton och lite dämpade färger. Tänk dig dessa teckningar av olika motiv i ett collage i form av en postervägg. 


Dessa bilder med streckmotiv gör sig extra bra på en helvit, sobert grå eller ljust brun vägg. En vågad lila kan också sticka ut, men håller man färgerna lugna poppar bilderna ut ordentligt. Shoppa illustrationer och line art tavlor.


Kända konstverk tryckta som posters

Du kan också bygga en postervägg med bilder av kända personer. Hur du väljer beror förstås på dina intressen. Om du är modeintresserad kanske du väljer filmstjärnor från gamla Hollywoodfilmer blandat med modeller från catwalken - medan ett konstintresserat val kanske innehåller van Gogh och olika konstnärer med varierande stilar. Detta skulle onekligen bli en fantastisk postervägg!


Vincent van Gogh blev känd först efter sin död. Innan han avled i slutet av 1800-talet målade han av sin läkare. Denna målning såldes hundra år senare för 82,5 miljoner dollar. Henri Matisse var en modernist, inspirerad av van Gogh. Han målade färgstarka konstverk som är perfekta för ett rum med en lugn, stillsam väggfärg. 


Henri Rousseau är ett annat exempel på en "kultfigur" att ha på sin vägg. Han målade detaljrika, vackra konstverk av människor, djur och naturliga vyer. Det finns många intressanta kombinationer som man kan ha på sin vägg.

Svartvita posters är tidlösa och alltid trendiga

Oljemålningar tryckta som posters

Tänk dig en vägg med abstrakt konst! Vilda färger som spretar ut från konstverken! Och tänk dig en sobert ljusgrå vägg bakom, eller en helt svart... Oavsett vad du väljer, enfärgat förstås, kommer oljemålningarna på dina posters att lyfta rummet. 


Man kan också tänka sig en mildare postervägg i sovrummet med naturmotiv, kanske vatten och dimma eller olika årstider. Tonen i posterväggen behöver förstås matcha inredningen i sovrummet, och här väljer du vilken stämning du vill ha. 


Med oljemålningar tryckta som posters ger du ditt hem en lite mer klassiskt trendig stil.


Finns det några sorters posters som är tidlösa och alltid trendiga?

De mest tidlösa och uttrycksfulla är svartvita posters och tavlor. Detta är alltid trendigt oavsett om du bygger en postervägg eller sätter upp en enstaka tavla. Kontrasten mellan svart och vitt gör dessa bilder levande med en förmåga att skapa både skräckkänslor som i gamla filmer eller ett lugn som på ett sammetsmoln. 


Tekniker från förr framkallade mjuka, gråtonade och mycket vackra bilder. Vid framkallning kan man också skapa bruntoner eller blåtoner.

Hur vet jag vilka tavlor som passar ihop för att det ska bli trendigt?

Trendigt eller inte trendigt beror på hur du kombinerar din postervägg eller dina tavlor. En lugn och banal tavla kan bli utomordentlig i sitt rätta sammanhang. 


Kombinera den med en kontrastrik bild och blanda på det sättet. Våga lite mera och var djärvare. Ett bra sätt är att bygga utifrån ditt intresse och de färgkombinationer du vill ha i rummet. 


Svartvitt är förstås ett säkert kort, det kommer alltid att vara trendigt och du kan kombinera det och skapa kontraster mot en färg, metall eller glas.

Svartvita posters är tidlösa och alltid trendiga

Sammanfattning

Planera innan du sätter upp din postervägg. Bestäm tema, ta en titt i vårt galleri och välj ut de posters som passar med ditt tema och dina färgval. Ska du ha skarpa kontraster, svartvita bilder med någon detalj som sticker ut, eller vill du ha en färgrik vägg på din vita eller ljusa rumsvägg? Tänk på möblerna, vilken stil de har och vilken färg.