Fortsätt till inneåll
Fri frakt över 399 kr inom Sverige | Snabb leverans 1-3 dagar
Fri frakt över 399 kr | Snabb leverans 1-3 dagar

Årstidens bästa x Papertown

”Årstidens bästa” är en samling motiv fotograferade utav Linda Hansson och representerar små glimtar ur hennes liv som florist. Låt ditt hem blomstra och fyll det med liv med hjälp utav dessa fantastiska motiv!

Vem är "Årstidens bästa"?

Bland blom arrangemang, växthus och gårdsknutar hittar ni Linda Hanssons fantastiska hem i Södra Dalarna. 


Linda arbetar som florist men håller även i workshops och kurser för både företag och privatpersoner. Dessutom inspirerar hon dagligen sina över 118 tusen följare på instagram med vackra bilder som speglar hennes liv och det hon tycker om.


När man pratar med Linda möts man av en varm, sprudlande och ödmjuk personlighet - likväl den som hon utstrålar i sina bilder.


VÄGEN TILL FLORIST 

& KÄRLEKEN TILL KÖKET

När började din resa som florist/fotograf?


- Redan som barn visste jag att det var blommor som jag skulle jobba med. Min mormor jobbade på en liten handelsträdgård och jag minns doften därifrån än idagAv henne blev jag intresserad och inspirerad när hon stod med en bukett i handen bakom den slitna kassadisken. 


Linda berättar för oss att även hennes morfar var väldigt trädgårdsintresserad och att hon lärde sig massor genom honom. Dessutom hade hennes farmor en sommarstuga i Värmland och där hon ofta tillbringade sina sommarlov. 

- Vi odlade både ätbart och blommor. Ofta gick jag och band buketter längs dikeskanten. Skapandet kom i tidig ålder och det har jag verkligen dem att tacka för. De visade mig vägen helt enkelt. Utan dem vet jag inte om det varit lika självklart att bli florist, berättar hon.


Vilken är din favoritdel i hemmet och varför?


- Utan tvekan köket, jag älskar att vara där. Att få laga mat och baka är något som jag tokgillar att göra. Där kommer också det kreativa och skapandet in igen.


Efter att vi har kikat in på Linda instagram en längre tid så går det inte att missa att det är just kreativiteten och skapandet som driver henne. Man slåss direkt av hennes vackra flöde som är fyllt av blommor, växthus, natur och detaljer från hennes hem.
INSPIRATION & FOTOGRAFERANDET

Vad inspirerar dig?


- Jag hittar alltid massor av inspiration i naturen. Det finns så mycket vackert att skapa av. Sen även såklart magasin och sociala medier.


Hur arbetar du när du skapar dina bilder?


- Jag hittar alltid massor av inspiration i naturen. Det finns så mycket vackert att skapa av. Sen även såklart magasin och sociala medier.


- Jag föredrar att ta mina bilder i kvällsljus då jag tycker det blir finast. Det är också viktigt för mig att bilden blir något inspirerande och fint att se på.


Linda berättar hon att intresset av att fota kom kom senare i livet men att hon älskar att skapa bilder. Hon berättar även att hon gärna lägger till ganska många detaljer och att hon givetvis fotograferar mycket blommor då det är en stor del utav hennes liv.


- Men jag tycker även om att fota fasader, det finns så mycket historia där. Händer tycker jag också om. Händer som har arbetat sig fram genom livet. Det vill jag gärna fota...med en blomma, säger Linda.


FRAMGÅNGEN PÅ INSTAGRAM

"DET BETYDER SÅKLART MASSOR ATT DET ÄR MÅNGA SOM UPPSKATTAR OCH GILLAR DET JAG GÖR. MEN VEM BLIR INTE GLAD AV BLOMMOR OCH INSPIRATION TÄNKER JAG. "

När började du växa på instagram och varför tror du att folk tycker om att följa just dig?


- Åh, svår fråga. Jag har inget riktigt bra svar på det. Det känns mer som om det ökat i ett jämnt tempo. 

Jag är väldigt tacksam och glad för alla följare jag har på instagram. Det betyder såklart massor att det är många som uppskattar och gillar det jag gör. 

Men vem blir inte glad av blommor och inspiration tänker jag, säger Linda.På Lindas instagram följer fler än 119 tusen 

människor hennes liv som florist.


Gå till Lindas instagram 


Växthuset

På sin trädgård har Linda ett helt fantastiskt växthus med vackra inredningsdetaljer. 


När man kommer in i växthuset möts man utav ett vackert rustikt matbord i trä och runt om är det fullt med ljusstakar, växter, industriella skåp och lyktor. Pricken över i:et är den stora vackra takkronan. 


Här spenderar hon mycket av sin lediga tid för att vila eller skapa.

- "Skapandet är avkoppling för mig. Att binda en bukett eller krans gör gott helt enkelt."

Hur startar du din dag och vad gör du helst på din lediga tid?

Linda berättar att hon gärna startar sin dag med en löprunda. 

- Inget långt och avancerat, en morgonjogg som är så skönt att starta dagen med bara.


På fritiden så är hon gärna i sitt växthus för att vila eller skapa.

- Skapandet är avkoppling för mig. Att binda en bukett eller krans gör gott helt enkelt. Jag åker även gärna med min familj, man och två tonårsdöttrar, till skogen för att plocka svamp. 

Att vandra och laga mat är också intressen som vi gärna gör tillsammans, berättar hon.


Favoritblomma & Varför?

- "SVÅRASTE FRÅGAN SOM FINNS. 

JAG HAR INGET SVAR."

Avslutningsvis frågar vi Linda om hennes favoritblomma vilket hon först har svårt att bestämma sig för..


- Svåraste frågan som finns. Jag har inget svar.. säger Linda.


- Däremot finns det alltid en favorit för varje årstid/säsong. Så jag väljer att svara så här....

Nytt år och julen är bortstädad: Kvistar och Tulpaner. Det är blommor som verkligen vill tala om att vi går mot ljusare tider.

Våren: Ranunkel och Anemon. De är ju makalöst vackra. Och Narcisser såklart..

Sommar: Pion, alla dagar i veckan.

Sensommar: Dahlia, trädgårdens drottning. Jag älskar Dahlia.

Höst: Bäriga kvistar. Så dekorativa och vackra.

Vinter: Amaryllis på snitt. 


Vill du se mer utav Linda och hennes skapande? Missa då inte att följa henne på instagram där hon dagligen uppdaterar med vackra bilder och storys: 

@arstidensbasta
SHOPPA LINDAS KOLLEKTION 

PAPERTOWN.SE

Det här är Lindas första kollektion hos oss och den vill ni inte missa! Under kreatörer hittar ni numera "Årstidens bästa", där kan ni njuta och inspireras utav alla fantastiska motiv som hon har fotograferat. 


Ge dina väggar nytt liv med hjälp utav ett eller flera härliga blommotiv från Lindas kollektion.